AirlinesFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Laatste Boeing 787-9 Dreamliner KLM landt de 17e

De laatste Boeing 787-9 Dreamliner voor KLM, de Tulp, landt op 17 augustus op Schiphol. Dat bevestigt een woordvoerder van de maatschappij desgevraagd aan Up in the Sky.

Tulp
Afgelopen weekend kwamen de eerste foto’s van het toestel naar buiten. Het vliegtuig werd aan het fuel dock gespot. Daarbij was behalve de registratie, PH-BHP, ook de naam zichtbaar, ‘Tulp’.

Dreamliner
De Dreamliners van KLM hebben allemaal de naam van een bloem gekregen, de oer-Hollandse tulp blijkt gereserveerd voor de dertiende en voorlopig laatste 787. De eerste vliegt onder de naam Zonnebloem.

787-10
Het boeket van KLM bestaat vanaf medio augustus uit de Anjer, Bougainville, Dahlia, Hibiscus, Jasmijn, Lavendel, Lelie, Margriet, Mimosa, Morgenster, Orchidee, Tulp en Zonnebloem. Na deze serie 787-9’s bouwt KLM verder aan de vloot met de 787-10. De eerste daarvan wordt in juni 2019 verwacht.

Vloot
“KLM is de eerste Europese maatschappij die met de 787-10 gaat vliegen”, zo liet KLM eerder optekenen. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers vorige maand bleek dat de langeafstandsvloot van Air France-KLM in de eerste zes maanden van het jaar per saldo met één toestel is uitgebreid.

Boeing 747
Zo telt de vloot een Boeing 747 minder, dat aantal zal verder worden afgebouwd. KLM heeft er nu nog twaalf, bij Air France werd deze eerder al uitgefaseerd. Het aantal Boeing 777’s bleef gelijk met 97. Air France en KLM hadden eind juni samen achttien 787’s, versus vijftien aan het eind van het afgelopen jaar. Dat aantal zal verder oplopen, ook is de A350 besteld.

A380
Van de superjumbo, de A380, heeft Air France er tien en dat blijft zo. De A340-vloot slonk van zeven naar zes stuks, de A330-vloot bleef gelijk met 28 toestellen. Het totaal ging van 170 naar 171.

Transavia
Aan het eind van vorig jaar hadden Air France en KLM samen 118 Boeing 737’s. Eind juni was dat opgelopen tot 124 en daar komen meer bij. Zo zal Transavia Frankrijk in 2020 een vloot van veertig toestellen van dit type hebben.
Van de Airbus A318, A319, A320 en A321 waren er nog 116, tegen 118 zes maanden eerder.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/