fbpx
Frequente reizigersNaast het nieuwsVeiligheidVliegvelden

Meer security-doorgangen en ABC-poorten Luxemburg Airport

Luxemburg Airport heeft het aantal security-doorgangen bij immigratie van 3 naar 9 verhoogd en bij emigratie van 3 naar 8 doorgangen. Ook heeft het vliegveld automatische paspoortcontroles geïnstalleerd, zo meldt de enige internationale luchthaven van het Groothertogdom Luxemburg.

ABC
Op Luxemburg Airport kunnen reizigers sinds vorige week gebruik maken van de ‘Automated Border Control’ (ABC) poortjes. Reizigers die van en naar niet-Schengen landen gaan kunnen door de geautomatiseerde poorten Luxemburg binnenkomen. De tien poortjes kostten in totaal 3,65 miljoen euro.

Bestemmingen
Met de nieuwe geautomatiseerde paspoortcontroles kunnen reizigers sneller door de douane. Volgens de luchthaven levert dit extra reisgemak op, zeker nu er naar nieuwe bestemmingen vanuit het vliegveld gevlogen gaat worden. In de winter vliegt Luxair namelijk voor het eerst naar Marrakesh, en ook naar Ras-al-Khaimah, een van de zeven emiraten waaruit de Verenigde Arabische Emiraten bestaan.

Luxemburg
Luxemburg Airport is de enige luchthaven van het Groothertogdom dat een verharde start-en landingsbaan heeft. Vorig jaar reisden er 3,6 miljoen mensen via de luchthaven.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button