AirlinesNieuwsProfessional

Norwegian neemt gas terug

Norwegian neemt vanaf deze maand wat gas terug, waar het gaat om de groei in capaciteit. Dat zegt de maatschappij bij de presentatie van de vervoercijfers over de maand juli.

Capaciteit
In de afgelopen maand nam de capaciteit nog met 35 procent toe; het aantal passagiers groeide met 13 procent tot 3,8 miljoen. De gemiddelde bezettingsgraad kwam uit op 93 procent.

Strategie
“Onze capaciteitstoename ligt nog steeds hoog, maar neemt niet meer zo snel toe als in de voorgaande maanden, wat in lijn is met onze strategie”, zo zei ceo Bjorn Kjos. “We hebben een lange periode van sterke groei achter de rug en richting de toekomst zullen we oogsten wat we hebben gezaaid, in het belang van onze klanten, personeel en aandeelhouders.”

Punctualiteit
Qua aantal vervoerde passagiers, zette de prijsvechter een nieuw record neer met bijna 3,8 miljoen reizigers in een maand. Kjos: “We zijn erg blij dat een groeiend aantal passagiers in Europa, de VS, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Azië voor Norwegian kiest.” Van alle geplande vluchten, werd 99,2 procent uitgevoerd. De punctualiteit bleef steken op 67,9 procent.

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button