AirlinesNieuwsProfessional

Toestellen Europese prijsvechters zitten bomvol

De toestellen van de Europese prijsvechters easyJet, Wizz Air en Ryanair zaten in de maand juli bomvol, dat blijkt uit de maandcijfers van de maatschappijen.

Bezettingsgraad
De drie Europese prijsvechters hebben een gemiddelde bezettingsgraad van 96,43 procent. De vliegtuigen van Ryanair en easyJet zijn het meest gevuld met respectievelijk 97 en 96,9 procent. Wizz Air sluit aan op de derde plek met 95,4 procent. Het aantal vervoerde passagiers groeide in juli bij alle maatschappijen, waarbij Wizz procentueel gezien veruit de grootste groei noteert.

Passagiers
De Hongaarse low cost-airline vervoerde afgelopen juli namelijk 22,9 procent meer passagiers dan in dezelfde maand vorig jaar. In totaal vervoerde Wizz Air 3,47 miljoen passagiers. EasyJet zag een groei van 4,4 procent en zag 8,5 miljoen passagiers in hun toestellen stappen. De grootste Europese prijsvechter zag procentueel gezien de laagste groei, namelijk 4 procent, maar liet met 12,6 miljoen vervoerde reizigers de andere twee low cost airlines ver achter zich.

Klachten
De drie bovengenoemde prijsvechters en de International Airlines Group (IAG) dienden in juli een klacht in bij de Europese Commissie tegen de stakingen bij de Franse luchtverkeersleiding. Deze stakingen zouden de groei hebben tegengewerkt afgelopen maand.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close