fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsVliegvelden

‘Topman BA klaagt over paspoortcontrole Heathrow’

Twee uur wachten bij de paspoortcontrole op Heathrow is onacceptabel. Dat schrijft de topman van British Airways (BA), Alex Cruz, in een open brief in The Times.

Brexit
“Wat voor boodschap brengt dit over, terwijl we proberen om verbindingen buiten de EU te bouwen?”, aldus Cruz in het schrijven, daarmee refererend aan de aanstaande Brexit.

Luchthaven
Om te laten zien dat Groot-Brittannië na de Brexit nog ‘open is voor zaken’, moeten de paspoortcontroles op de grootste luchthaven beter en vooral sneller. Volgens de BA-baas zijn de rijen op Heathrow significant langer dan op andere grote luchthavens elders in de wereld.

Lanes
Cruz doet een oproep aan de minister van binnenlandse zaken om ‘onmiddellijk actie te ondernemen’. Volgens persbureau Reuters komt de oproep van de BA-topman na berichten dat Groot-Brittannië overweegt om aparte lanes in te richten op de Britse luchthavens voor houders van een Brits paspoort nadat het land op 29 maart volgend jaar uit de EU stapt.

Wachttijd
Een wachttijd van twee uur bij de paspoortcontrole voor passagiers van buiten de Europese Economische Ruimte (EER) van twee uur is volgens Cruz eerder regel dan uitzondering. Ondanks een richtlijn van niet meer dan 45 minuten. Inwoners van binnen de EER (EU plus Noorwegen, IJsland en Lichtenstein) moeten volgens hem bijna een uur in de rij.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button