Frequente reizigerIncidentenNieuwsOpmerkelijkVliegvelden

Politie ontruimt Terminal 1 Frankfurt Airport | Update 2

Een deel van Terminal 1 op de luchthaven van Frankfurt is door de politie ontruimd. De reden, volgens lokale media, is dat er ten minste één persoon zonder toestemming langs de beveiliging is geglipt.

Heropend
De Terminal is weer heropend en het vluchtverkeer wordt weer in gang gezet. Dat meldt de Bundespolizei Flughafen Frankfurt am Main via Twitter. Ook Lufthansa laat weten dat het boardingsproces snel weer hervat kan worden.

Boarden
Toen duidelijk werd dat er minstens één persoon langs de beveiliging is gekomen, werd het boardingsproces meteen stopgezet. De ‘Bundespolizei’ ontruimt nu de pieren A tot en met Z van Terminal 1 en de passagiers worden uit de terminal gehaald.

Bild
Volgens de Duitse krant Bild heeft een politie-woordvoerder gezegd dat het om twee niet gecontroleerde personen gaat, een volwassene en een kind, die die beveiliging zijn gepasseerd. Zij zouden iets voor 11:30 uur langs de beveiliging zijn geglipt.

Uitkammen
De politie is nu het veiligheidsgebied, waar de ongeautoriseerde persoon zich zou bevinden, aan het uitkammen. Ook de passagiers die geland zijn op Frankfurt mogen niet uitstappen, zij moeten in het vliegtuig blijven zitten totdat de politie toestemming heeft gegeven.

Geschrapt
Volgens een hoofdcommissaris van de Duitse politie zijn er meer dan 50 vluchten getroffen zijn door de actie inmiddels 13.000 passagiers op de luchthaven gestrand zijn.

Lufthansa
Lufthansa deelt via Twitter mee dat reizigers online moeten checken hoe het met hun vlucht staat. Deze website is echter onbereikbaar, vermoedelijk door de overbelasting van de site. Ook het luchthavenpersoneel van Lufthansa moet de Terminal verlaten, zo laat de Duitse luchtvaartmaatschappij weten.

Snacks
De reizigers die nu op de luchthaven moeten wachten krijgen drankjes en snacks. Volgens een woordvoerster van de luchthaven zullen er vertragingen ontstaan en vluchten uitvallen door het voorval. Inmiddels zijn ook de wegen naar de luchthaven zijn door de politie afgesloten.

München
Vorige maand zorgde ook een fout bij de beveiliging tot grote chaos op het vliegveld van München. Daar werden meer dan 300 vluchten geannuleerd waardoor 32.000 passagiers niet konden vertrekken.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close