fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessional

Saudia vliegt niet meer naar Canada wegens vete

Saudi-Arabië heeft alle diplomatieke banden met Canada opgeschort wegens een vete tussen beide landen over de vrijlating van vrouwenrechtenactivisten. De Saudische luchtvaartmaatschappij schrapt door het geschil alle vluchten naar Canada, zo melden verschillende media.

Toronto
De rechtstreekse vluchten die Saudia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Saoedi-Arabië met Djedda als basis, naar de Canadese stad Toronto uitvoert, zijn opgeschort. Saudia vloog sinds mei vorig jaar vier keer per week tussen beide steden met een Boeing 787-9.

Vete
De vete tussen beide landen gaat over verschillende gearresteerde vrouwenrechtenactivisten. Volgens Canada zijn zij onwettelijk vastgezet. Saudi-Arabië denkt daar anders over en de overheid reageert door te zeggen dat Canada een “flagrante inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van het koninkrijk begaat.” Hierop heeft de Saudische minister van buitenlandse zaken gezegd dat het land: “alle nieuwe zakelijke en investeringsverrichtingen met Canada opschort, terwijl het zijn recht behoudt om verdere actie te ondernemen.”

Ophef
Een tweet van een geverifieerd Saudi-Arabisch Twitteraccount laat een zeer verontrustende foto zien met bijbehorende tekst. Op het plaatje is een Air Canada Boeing 767 te zien die recht op de CN Toren in Toronto afvliegt. Zowel in Canada als in Saudi-Arabië is er flinke ophef ontstaan door de tweet.

Tekst
In de vertaalde tekst bij de tweet staat het volgende te lezen: “Zoals het Arabische gezegde luidt: “Hij die zich bemoeit met wat hem niet aangaat, vindt wat hem niet bevalt.” De tweet werd snel verwijderd.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button