fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

VLM schrapt veel vluchten vanaf Antwerpen

De Belgische luchtvaartmaatschappij VLM zal vanaf Antwerpen verschillende vluchten schrappen en de focus van het bedrijf verleggen, zo meldt SHS Avaiation B.V., het moederbedrijf van VLM.

Schrappen
VLM zal in de komende weken lijnvluchten schrappen en zich meer focussen op twee routes, namelijk die van Antwerpen naar Londen City en Zürich. Vluchten die komen te vervallen zijn die tussen Antwerpen en Aberdeen, Birmingham, Keulen-Bonn, Maribor, München en Rostock. Ook de geplande routes van Antwerpen en Oostende-Brugge worden uitgesteld.

Wet-lease
Daarvoor in de plaats zal VLM zijn vliegtuigen meer inzetten voor private- en chartervluchten. Ook wil het bedrijf de vliegtuigen met bemanning verhuren (wet-lease) aan andere bedrijven. VLM heeft al een wet-lease overeenkomst met The Aviation Factory gesloten. VLM zal daar één vliegtuig met vaste bemanning onderbrengen.

Winstgevend
Volgens Johan Maertens, de ceo van VLM, is de reden voor het schrappen van de vluchten om meer winst te genereren. “De beschikbare vliegtuigcapaciteit wordt ingezet op routes en activiteiten waar meer vraag naar is en die winstgevend zijn”, aldus Maertens.

Fokker
“Tezelfdertijd zal er ook een vlootreductie worden doorgevoerd. Het is geen geheim dat we al geruime tijd bezig zijn met de voorbereiding van de vervanging van de Fokker 50-toestellen. De verwachte ingebruikname van de nieuwe vliegtuigen is voorzien in de tweede helft van 2019”, aldus de ceo van VLM.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button