AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus levert eerste A350-900 voor Air China af

Airbus heeft de eerste A350-900 voor Air China in Toulouse aan de Chinese maatschappij geleverd, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

A350-900
De A350-900 voor Air China wordt door Rolls Royce Trent XWB-motoren aangedreven en heeft een drie klassen-indeling. Het toestel biedt ruimte aan 32 personen in businessclass, 24 in premium economy en 256 in economy, waarmee in totaal 312 passagiers plaats kunnen nemen in het vliegtuig. In eerste instantie wordt het toestel op binnenlandse routes gebruikt, maar zal in een later stadium ook naar internationale bestemmingen vliegen.

Vloot
De Airbus-vloot, met de nieuwe A350-900, van Air China bestaat uit 202 vliegtuigen waaronder 142 toestellen van de A320-familie en 59 van de A330-familie. Daarnaast heeft de Chinese airline nog 145 Boeing 737’s, tien 747’s, negenentwintig 777’s en veertien 787 Dreamliners, waarmee het totale aantal vliegtuigen van Air China op 400 komt met een gemiddelde leeftijd van 6,8 jaar oud.

China
Air China, lid van Star Alliance, is de nationale luchtvaartmaatschappij van China en in 1988 opgericht. De thuisbasis is de Internationale luchthaven van Peking en de airline vliegt naar zo’n 185 bestemmingen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close