AirlinesEditors choiceKLMNieuwsNL nieuwsProfessional

Meer passagiers, maar minder volle vliegtuigen voor KLM

KLM vervoerde in de maand juli meer passagiers dan in dezelfde maand vorig jaar, maar de vliegtuigen zaten voor het eerst in vijf maanden iets minder vol, zo blijkt uit de maandcijfers van KLM.

Passagiers
In totaal stapten 3.108.000 reizigers op een vliegtuig van de KLM, een stijging van 0,7 procent in vergelijking met juli vorig jaar. De bezettingsgraad daalde met 0,3 procentpunt naar 91,3 procent. In de eerst zeven maanden van dit jaar werden er door KLM 19.726.000 reizigers vervoerd, een stijging van 5,4 procent ten opzichte van vorig jaar. De bezettingsgraad steeg in met 0,8 procentpunt in de maanden januari tot en met juli.

Daling
De daling is volgens KLM ‘het gevolg van een hogere capaciteit stoelkilometers, stijging van 1,6 procent, ten opzichte van de vervoersgroei in passagierskilometers, een stijging van 1,2 procent.’ De lagere bezettingsgraad was volgens de KLM ‘vooral zichtbaar op Noord-, Centraal- en Zuid-Amerikaanse bestemmingen.’

Groep
De gehele Air France-KLM groep, bestaande uit maatschappijen, Hop! en Transavia, zag in totaal het aantal passagiers met 1,7 procent stijgen naar 9,8 miljoen passagiers. De capaciteit steeg met 1,8 procent. De bezettingsgraad zag een stijging van 0,1 procentpunt en komt daarmee op 90,2 procent.

Temperaturen
Pieter Elbers, topman bij KLM zegt over de maand juli: “De stijging van de vervoerscijfers zet ook in de zomermaand juli door. De passagiersaantallen kwamen in deze drukke vakantiemaand ruim boven de 3 miljoen uit. Dat wij zoveel passagiers aan boord mochten verwelkomen is een mooie prestatie die de KLM-medewerkers, onder stijgende zomerse temperaturen, met elkaar hebben neergezet.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button