fbpx
AirlinesEditors choiceFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsPiloten en Crew

Nederland wordt vijfde land waar Ryanair-piloten staken

De Ryanair-piloten die in Nederland gestationeerd zijn zullen vrijdag 10 augustus het werk neerleggen,  zo meldt de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV). Hiermee wordt Nederland het vijfde land waar er gestaakt wordt.

24 uur
Op vrijdag 10 augustus zullen vanaf 00:00 uur tot 23:59 uur de piloten werkzaam op de Ryanair-basis op Eindhoven Airport voor 24 uur het werk neerleggen. De VNV laat weten dat het de eventuele overlast voor reizigers betreurt. “We hebben er alles aan gedaan om aan de onderhandelingstafel tot een eerlijke cao te komen, maar dat is ons niet gelukt. Wij houden het Ryanair-management verantwoordelijk voor de gevolgen van de werkonderbreking.”

Nederland
In Nederland zijn er zo’n 40 piloten aangesloten bij de VNV die werken op de basis van Ryanair in Eindhoven. Volgens een woordvoerder van de vakbond betreft dat ‘iedere vlieger zonder managementtaken.’

Europa
Met de aangekondigde werkonderbreking wordt Nederland het vijfde land waar Ryanair-piloten het werk neerleggen. Eerder kondigden Belgische, Zweedse en Ierse piloten een staking aan en eerder vandaag ook de Duitse piloten. Nu de Nederlandse piloten zich bij de staking voegen zullen er vanuit 5 Europese landen minder of geen Ryanair-vluchten vertrekken. De komende staking dient vooral als ‘Wake up call’ voor het Ryanair-management dat je zo niet kunt omgaan met je personeel, aldus de Nederlandse pilotenvakbond.

Eindhoven
Voor vrijdag 10 augustus staan er vier vluchten naar Dublin vanuit Schiphol gepland, maar de meeste vluchten vertrekken vanaf Eindhoven Airport. Vanuit Eindhoven staan er vluchten gepland naar: Londen, Lissabon, Faro, Krakau, Reus, Milaan, Dublin, Valencia, Praag, Palma de Mallora, Porto, Sofia, Sevilla, Marseille, Catania, Manchester en Pisa. Het is nu nog onduidelijk welke vluchten getroffen zullen worden door de stakingen.

Schrappen
Op 10 augustus moet Ryanair in België zo’n 104 vluchten schrappen, in Zweden 22 en in Ierland 20. Er worden in totaal 250 vluchten van en naar Duitsland geschrapt. Dat komt neer op 396 geschrapte vluchten in 4 verschillende landen. Hoeveel vluchten er in Nederland komen te vervallen is nog niet duidelijk. In totaal zou Ryanair die dag 2.400 vluchten uitvoeren.

Rechter
Eerder vandaag liet de VNV nog weten dat Ryanair de vakbond voor de rechter daagt om een stakingsverbod voor de zomerperiode er door te kunnen krijgen. Morgen in de rechtbank van Haarlem

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button