fbpx
AirlinesEditors choiceNieuwsPiloten en CrewProfessional

Ook Duitse Ryanair-piloten staken op vrijdag 10 augustus

De Duitse Ryanair-piloten zullen aanstaande vrijdag 10 augustus staken, dat meldt de Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC).

Staken
De Duitse piloten zullen vanaf 03:01 uur op vrijdag 10 augustus tot 02:59 uur op zaterdag 11 augustus het werk neerleggen. Alle Ryanair-vluchten die vanaf Duitse luchthavens zouden vertrekken, blijven aan de grond staan, zo meldt VC.

Plat
Met de staking van de Duitse piloten ligt een groot deel van Ryanair’s vluchten plat op 10 augustus. Ook de Belgische, Ierse en Zweedse piloten leggen op die dag het werk neer. De vraag op de Nederlandse Ryanair-piloten zich ook op vrijdag 10 augustus bij de staking aansluiten, moet VNV nog naar buiten brengen. In de afgelopen weken hebben zowel Ryanair-piloten als de cabin crew van de Ierse prijsvechter in verschillende landen het werk neergelegd.

Schrappen
Op 10 augustus moet Ryanair in België zo’n 104 vluchten schrappen, in Zweden 22 en in Ierland 20. Er worde in totaal 250 vluchten van en naar Duitsland geschrapt. Dat komt neer op 396 geschrapte vluchten in 4 verschillende landen. In totaal zou Ryanair die dag 2.400 vluchten uitvoeren.

Weeze
De getroffen vluchten die vanuit de luchthaven van Weeze, net over de Nederlandse grens gelegen, zouden vertrekken zijn die naar Palma de Mallorca, Bari, Allicante, Faro, Rabat, Chania, Bezier, Ancona, Lamezia, Malaga,Comiso, Bydgoszcz, Palermo, Milaan en Girona. Alle getroffen vluchten in Duitsland zijn hier te zien.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button