AirlinesNieuwsProfessional

Aanzienlijke groei Brussels Airlines-vluchten naar Afrika

Brussels Airlines heeft in juli één derde meer passagiers naar Afrika gevlogen dan in dezelfde maand vorig jaar, zo meldt de Belgische maatschappij.

Afrika
In totaal reisden er in juli 124.893 mensen met Brussels Airlines naar Afrika. Dat is een stijging van 34,1 procent ten opzichte van juli vorig jaar toen er 93.121 reizigers vertrokken. Daarmee hebben de vluchten naar Afrika de grootste passagiersgroei voor Brussels Airlines verwezenlijkt. De reden hiervoor is ‘de toevoeging van vele nieuwe vakantiebestemmingen in Noord-Afrika in samenwerking met Thomas Cook, Neckermann en Pegase’, aldus de airline.

Europa
Het aantal reizigers binnen Europa steeg ook significant met 14,9 procent naar 824.182 passagiers. De derde grootste stijging werd genoteerd op vluchten naar het Midden-Oosten. Daar vlogen 22.345 mensen naartoe, oftewel een stijging van 10,8 procent.

Totaal
In totaal vervoerde Brussels Airlines net iets meer dan één miljoen passagiers, een stijging van 16,4 procent ten opzichte van juli vorig jaar. Het aantal vliegbewegingen steeg met 4,2 procent naar 7.588 bewegingen en ook de bezettingsgraad van de vliegtuigen steeg met 1,49 procentpunt naar 86,81 procent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button