IndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing verwacht minder leveringen dit kwartaal

Boeing verwacht dit kwartaal minder narrowbody’s te leveren door problemen bij de leveranciers van de rompen en motoren van de vliegtuigbouwer, zo meldt Reuters.

Spirit
Door de logistieke problemen bij Spirit AeroSystems, het bedrijf dat zo’n 70 procent van de Boeing 737-romp fabriceert, kan Boeing niet aan het aantal beloofde leveringen voldoen. Het logistieke systeem bij Spirit kon de hogere vraag van Boeing niet bijbenen, maar het bedrijf zegt hard te werken om zo snel mogelijk weer aan de vraag te kunnen voldoen.

CFM
Ook bij motorbouwer CFM gaat het niet van een leien dakje. Daar zit het probleem in het produceren van de nieuwe LEAP-motor voor de Boeing 737 MAX. Door beide bedrijven verwacht Boeing minder leveringen te doen dit kwartaal.

Leveringen
De financiële topman bij Boeing, Greg Smith vertelt: “je zag het al een beetje bij de leveringen in het tweede kwartaal dat ze iets lager waren dan we gepland hadden. We verwachten dat we daarvan meer gaan zien in dit kwartaal. De verwachting is dat onze leveringen lager zullen zijn dan ons productietempo.

Productie
Boeing wil vanaf volgend jaar 57 narrowbody’s per maand produceren. Om dat te kunnen bereiken moeten de leveranciers wel kunnen aanhaken op het tempo van de Amerikaanse vliegtuigfabrikant.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/