AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

British Airways neemt dit jaar afscheid van Boeing 767

British Airways neemt in het vierde kwartaal van dit jaar, na 28 jaar dienst te hebben gedaan, afscheid van de Boeing 767’s in hun vloot, zo meldt atwonline.

British
De Boeing 767-300’s in de vloot van British Airways hebben hun langste tijd gehad. De Britse maatschappij heeft nog vijf van deze toestellen in dienst en nog eentje in de OpenSkies-vloot. British Airways is al een tijdje bezig om de vloot te vernieuwen en Boeing 777-300ER’s, 787-8’s en ook de Airbus A320neo zullen routes overnemen van de 767.

767
De 767-300 van British Airways kan tot 244 personen herbergen en wordt nu nog gebruikt op routes naar, onder andere, Amsterdam, Rome en Istanbul. Het toestel kan 11.065 kilometer overbruggen en wordt aangedreven door Rolls Royce RB211-524H-motoren.

Afscheid
Wanneer er precies afscheid van de laatste 767 wordt genomen is nog niet bekend. British Airways is niet de eerste maatschappij die van het toestel afscheid neemt, ook de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen American Airlines, Delta Air Lines en United Airlines zijn de 767-vloot aan het afbouwen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button