IndustrieInnovatieMilitairNieuwsOpmerkelijkProfessionalRuimtevaartVliegtuigtype & -bouwer

Langste vlucht ooit door Airbus-toestel uitgevoerd

De Ruimte- en Defensie-afdeling van Airbus hebben de langste vlucht ooit uitgevoerd. De Zephyr S HAPS (High Altitude Pseudo-Satellite) vloog bijna 26 dagen in de lucht, zo meldt Airbus.

25
De Zephyr wordt door zonnepanelen aangedreven en vliegt als een onbemand toestel in de stratosfeer. De testvlucht van het toestel duurde in totaal 25 dagen, 23 uur en 57 minuten. De Zephyr steeg op 11 juli op in de Amerikaanse staat Arizona.

Vorige
Enkele jaren geleden voerde een Zephyr-prototype al een vlucht uit die toentertijd als langste vlucht genoteerd werd. Het toestel bleef toen namelijk meer dan 14 dagen in de lucht. Er is een aanvraag ingediend om het nieuwe record van de Zephyr als wereldrecord te laten optekenen.

Data
Airbus meldt dat het de komende weken alle data zal verwerken van de vlucht. Later in het jaar worden er nog nieuwe vluchten uitgevoerd vanuit het Wyndham Airfield in het westen van Australië.

Zephyr ©Airbus
Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button