NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

SP. Amsterdam opent meldpunt voor overlast Schiphol

De Amsterdamse fractie van de SP heeft een online meldpunt geopend waar iedereen een klacht kan indienen als zij overlast van Schiphol ervaren, zo meldt de politieke partij.

Iedereen
De SP meldt dat enkel mensen die in de zogeheten ‘klaagzone’ wonen een klacht kunnen indienen bij de Nederlandse overheid als zij overlast van Schiphol ervaren. De SP komt nu met een meldpunt die voor iedereen toegankelijk is. “Een meldpunt waar bewoners hun klachten kwijt kunnen over het toenemend aantal vliegbewegingen op en van Schiphol. Ongeacht wie u bent en waar u woont”, aldus de politieke partij.

Amsterdam
Onder de bovengenoemde ‘klaagzone’ vallen bepaalde delen van Amsterdam, maar inwoners van de stadsdelen Zuid, Noord en Centrum vallen daar buiten. Volgens de SP ‘is het belachelijk dat omwonenden van Schiphol op deze manier monddood worden gemaakt ter faveure van het winstbejag van de luchtvaartindustrie.’

Meldpunten
De SP is niet de enige organisatie met een meldpunt over Schiphol. Zo is er het ‘Bewoners Aanspreekpunt Schiphol’ (BAS), waar mensen klachten kunnen indienen over de luchthaven. BAS verzamelt alle klachten en publiceert ieder kwartaal een rapport met daarin de verzamelde informatie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/