NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

SP. Amsterdam opent meldpunt voor overlast Schiphol

De Amsterdamse fractie van de SP heeft een online meldpunt geopend waar iedereen een klacht kan indienen als zij overlast van Schiphol ervaren, zo meldt de politieke partij.

Iedereen
De SP meldt dat enkel mensen die in de zogeheten ‘klaagzone’ wonen een klacht kunnen indienen bij de Nederlandse overheid als zij overlast van Schiphol ervaren. De SP komt nu met een meldpunt die voor iedereen toegankelijk is. “Een meldpunt waar bewoners hun klachten kwijt kunnen over het toenemend aantal vliegbewegingen op en van Schiphol. Ongeacht wie u bent en waar u woont”, aldus de politieke partij.

Amsterdam
Onder de bovengenoemde ‘klaagzone’ vallen bepaalde delen van Amsterdam, maar inwoners van de stadsdelen Zuid, Noord en Centrum vallen daar buiten. Volgens de SP ‘is het belachelijk dat omwonenden van Schiphol op deze manier monddood worden gemaakt ter faveure van het winstbejag van de luchtvaartindustrie.’

Meldpunten
De SP is niet de enige organisatie met een meldpunt over Schiphol. Zo is er het ‘Bewoners Aanspreekpunt Schiphol’ (BAS), waar mensen klachten kunnen indienen over de luchthaven. BAS verzamelt alle klachten en publiceert ieder kwartaal een rapport met daarin de verzamelde informatie.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button