fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

Vliegtuigen Lufthansa minder vol ondanks meer passagiers

De vliegtuigen van de Lufthansa groep zaten in juli minder vol, ondanks een toename in passagiers ten opzichte van juli vorig jaar, zo meldt het Duitse luchtvaartconcern.

Passagiers
Alle luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa groep vervoerden samen 14,2 miljoen passagiers in juli, een stijging van 8,2 procent in vergelijking met juli vorig jaar. De netwerk-maatschappijen Lufthansa, SWISS en Austrian Airlines vervoerden 10,2 miljoen mensen, een stijging van 5,2 procent. Eurowings en Brussels Airlines vervoerden samen 3,9 miljoen reizgers, een stijging van 16,9 procent.

Vol
Ondanks dat de Lufthansa groep behoorlijk wat meer reizigers vervoerden, zaten de toestellen minder vol. Over de hele lijn genomen daalde de bezetting met 0,1 procentpunt naar 86,3 procent. Voor de netwerk-maatschappijen daalde de bezettingsgraad met 0,3 procentpunt, naar 86,3 procent, maar bij Eurowings en Brussels Airlines steeg het juist met 1,3 procentpunt en zaten de toestellen voor 86 procent vol.

Lufthansa
Lufthansa zelf zag 5,8 procent meer passagiers aan boord van hun toestellen in juli, namelijk 6,8 miljoen. Op de Lufthansa-hub in München werd de grootste passagiersgroei waargenomen, daar stapten 9 procent meer mensen op dan in juli vorig jaar.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button