fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkVliegvelden

Wordt Antwerpen Airport een park?

Een discussie die al langer bij Vlaamse politici sluimert over Antwerpen Airport, wordt door het schrappen van verschillende lijnvluchten van VLM weer aangewakkerd. Is de luchthaven van Antwerpen wel nodig en heeft het nog een toekomst?

Groen
Twee linkse politieke partijen, de Socialistische Partij Anders (Sp.a) en Groen, hebben hun mening klaar over de toekomst van de luchthaven, nadat VLM dinsdag liet weten veel vluchten te schrappen vanaf de Antwerpse luchthaven. “Hoe sneller Antwerp Airport dicht is, hoe liever”, aldus Ingrid Pira, Vlaams parlementslid voor Groen. “De Vlaamse regering houdt de luchthaven al jaren in stand met subsidies. Dit is een totaal irrationeel verhaal, waar de belastingbetaler voor opdraait”, zegt ze.

Luxe
Voorzitter van de Sp.a Antwerpen, Tom Meeuws deelt de mening dat het vliegveld moet sluiten, alleen hoeft dat voor hem niet meteen, maar in 2030. “Het gebruik van de luchthaven voor toeristische vluchten is een luxe voor mensen uit de Antwerpse regio, maar kan moeilijk rationeel verantwoord worden met een op amper veertig kilometer gelegen nationale luchthaven”, aldus Meeuws. Hij heeft al een idee hoe het terrein van de luchthaven dienst kan doen.

Park
Zo zou de luchthaven in 2030 de deuren moeten sluiten en op de vrijgekomen ruimte van 180 hectare ‘een park komen, met aan de rand plaats voor scholen, woningen en recreatie. De huidige bedrijfsruimte blijft voor economische activiteiten bestemd.’ Een nauwere samenwerking met de Belgische spoorwegen en Brussels Airport zouden het verlies van de Antwerpse luchthaven dan moeten opvangen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button