AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Belgische passagiers dagen Ryanair voor de rechter

De Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop daagt Ryanair voor de rechter. De airline weigert passagiers te compenseren voor de geannuleerde vluchten van 25 en 26 juli, zo melden Test Aankoop.

Overmacht
De Ierse prijsvechter wil de reizigers niet compenseren die op 25 en 26 juli en 10 augustus niet konden vertrekken door een staking van de cabin crew. Ryanair zegt dat de stakingen overmacht waren, en dat de reizigers daardoor geen recht hebben op compensatie. Het Hof van Justitie van de Europese Unie is duidelijk : een interne staking bij een luchtvaartmaatschappij is geen geval van overmacht, of ‘buitengewone omstandigheden’ en dus hebben passagiers recht op een schadevergoeding.

Dossiers
De organisatie stapt met 50 individuele dossiers, betreffende 25 en 26 juli en 10 augustus, naar de rechter. Dit zal in de week van 20 augustus gebeuren. “De situatie van overmacht waarachter de Ierse luchtvaartmaatschappij zich verschuilt, is een loutere drogreden en is tegenstrijdig met de rechtspraak van het Europees Hof van Justitie. Voor Test Aankoop is de maat vol”, aldus de organisatie.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button