AirlinesNieuwsNL nieuwsProfessional

Corendon voegt 3 nieuwe Boeing 737 MAX 8’s toe aan vloot

Corendon voegt in de nabije toekomst drie nieuwe Boeing 737 MAX 8’s toe aan de vloot, zo meldt de reisorganisatie.

Vloot
Corendon heeft sinds mei een Boeing 737 MAX 8 in de vloot, maar zal vanaf volgend jaar de vloot uitbreiden met nog drie vliegtuigen van hetzelfde type. In de maanden mei en juni van 2019 wordt de Corendon-vloot uitgebreid met twee nieuwe 737’s. In het jaar daarna voegt zich in de maand mei een derde MAX-toestel bij de vloot.

737
De Boeing 737 MAX 8 van Corendon wordt aangedreven door LEAP-1B motoren van CFM International en kan een afstand van 6.570 kilometer overbruggen. De MAX vliegt 40 procent stiller en 8 procent zuiniger dan vergelijkbare vliegtuigen. De huidige 737 van Corendon biedt ruimte aan 189 passagiers in economy, waarbij de stoelen in een 3-3 configuratie staan.

Maastricht
Of de nieuwe MAX-toestellen van of naar Maastricht gaan vliegen is nog onduidelijk, maar sinds deze zomer heeft Corendon twee vliegtuigen op luchthaven Maastricht Aachen Airport gestationeerd en voert hiermee 29 vluchten per week uit vanaf de Limburgse luchthaven.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button