NieuwsProfessionalVliegvelden

Heathrow ontvangt voor de 21 maand op rij meer reizigers

Heathrow Airport heeft in juli voor de 21e maand op rij meer passagiers ontvangen dan in de maand daarvoor, zo meldt Europa’s grootste luchthaven.

Passagiers
In juli ontving Heathrow Airport 7,8 miljoen passagiers, een stijging van 3,7 procent ten opzichte van de maand daarvoor. Het is de 21e maand op rij dat de luchthaven meer passagiers ontvangt dan de vorige maand. Het aantal passagiers op binnenlandse vluchten nam met 1,1 procent af naar 431.000 reizigers. Het aantal passagiers dat naar Noord-Amerika vloog nam het meest toe met 8,1 procent, oftewel meer dan 1,8 miljoen reizigers die naar de VS vlogen.

Drukste
Heathrow beleefde de drukste dag van dit jaar op 29 juli. Toen reisden er in totaal bijna 262.000 reizigers via de Londense luchthaven. In de gehele maand juli waren er 19 dagen waarop het vliegveld meer dan een kwart miljoen reizigers ontving.

Vluchten
Het aantal vluchten van en naar de luchthaven nam met 0,2 procent af naar 41.772 vliegbewegingen. Daarvan vertrokken er 18.942 naar bestemmingen binnen de Europese Unie.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button