AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Oezbeekse airline ontvangt nieuwe Dreamliner

De nationale luchtvaartmaatschappij van Oezbekistan, Uzbekistan Airways, heeft een nieuwe Boeing 787-8 Dreamliner in de vloot opgenomen, zo meldt de Oezbeekse airline.

Derde
Met de levering van het nieuwe toestel, wordt de derde Boeing 787-8 Dreamliner voor de maatschappij aan de vloot toegevoegd. Alle drie de toestellen worden door GEnx-1B-motoren aangedreven en bieden ruimte aan 270 passagiers. In de Dreamliner is er plaats voor 24 personen in businessclass en 246 in economy.

Vloot
Met de komst van de derde Dreamliner wordt de vloot uitgebreid naar 27 vliegtuigen. Andere toestellen die de Oezbeekse maatschappij gebruikt zijn tien Airbus A320-200’s, vijf Boeing 757-200’s en negen Boeing 767-300’s. In totaal vliegt de maatschappij naar 40 bestemmingen in Europa en Azië.

Uzbekistan Airways
De maatschappij werd in 1992 opgericht als opvolger van de Aeroflot Tasjkent divisie. Op 27 juni 2017 vloog voor het eerst in de geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij een Dreamliner van Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, naar New York.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button