AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Piloot maakt foutje en landt op gesloten vliegveld

Een piloot van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Wings Air, maakte in juni een inschattingsfoutje en landde op een vliegveld dat al drie maanden gesloten was, zo meldt flightglobal.

Vlucht
De ATR 72-600 met 32 passagiers aan boord landde op 19 juni op het verkeerde vliegveld. Het toestel met registratie PK-WHF vloog van de Indonesische industriestad Pontianak op het eiland Borneo naar Sintang op west-Kalimantan. Toen de piloot wilde het toestel aan de grond zette, bleek hij op het verkeerde vliegveld te zijn geland.

Gesloten
De piloot landde namelijk op het Susilo vliegveld dat al drie maanden gesloten was. Hij onderhield contact met de luchtverkeersleiding en kreeg toestemming om te landen landen.De piloot kwam achter de vergissing toen hij aan de luchtverkeersleiding van het Tebellian Airport liet weten dat hij geland was, maar de verkeersleider hem niet het vliegveld zag.

Open
Door die informatie kwam de piloot erachter dat hij op het nabij gelegen Susilo vliegveld was geland. Helaas voor hem was dat de verkeerde luchthaven die sinds 26 april gesloten was. Nadat hij de ATR omgedraaid had vloog hij verder naar het Tebellian Airport, de eigenlijke bestemming voor de vlucht van Wings Air. Dat vliegveld was wél open.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button