fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessional

Ryanair-stakingen treffen 55.000 reizigers

De stakingen van de Ryanair-piloten in vijf verschillende Europese landen, treffen ongeveer 55.000 reizigers, zo meldt Reuters. De passagiers in Nederland ondervinden geen hinder van de staking.

Reizigers
De meeste reizigers die getroffen worden door de stakingen bevinden zich in Duitsland. Daar zijn in totaal 250 vluchten geannuleerd, waardoor er 42.000 Duitse reizigers niet met Ryanair naar hun bestemming kunnen vliegen. De resterende 8.000 reizigers bevinden zich in België, Ierland en Zweden. In Nederland gaan alle vluchten van Ryanair gewoon door, doordat dat maatschappij freelance-piloten uit België heeft ingezet. In België schrapt Ryanair vandaag 104 vluchten en 42 in zweden en Ierland.

Staking
De piloten leggen in de vijf landen voor 24 uur het werk neer om de Ierse prijsvechter te dwingen om te onderhandelen over betere arbeidsvoorwaarden. Voornamelijk willen zij onder het Ierse arbeidsrecht uit, waar de piloten onder vallen. Het Ierse arbeidsrecht biedt veel minder bescherming voor de vliegers dan het arbeidsrecht uit andere Europese landen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button