AirlinesNieuwsPilotenProfessionalStaking

Ryanair-stakingen treffen 55.000 reizigers

De stakingen van de Ryanair-piloten in vijf verschillende Europese landen, treffen ongeveer 55.000 reizigers, zo meldt Reuters. De passagiers in Nederland ondervinden geen hinder van de staking.

Reizigers
De meeste reizigers die getroffen worden door de stakingen bevinden zich in Duitsland. Daar zijn in totaal 250 vluchten geannuleerd, waardoor er 42.000 Duitse reizigers niet met Ryanair naar hun bestemming kunnen vliegen. De resterende 8.000 reizigers bevinden zich in België, Ierland en Zweden. In Nederland gaan alle vluchten van Ryanair gewoon door, doordat dat maatschappij freelance-piloten uit België heeft ingezet. In België schrapt Ryanair vandaag 104 vluchten en 42 in zweden en Ierland.

Staking
De piloten leggen in de vijf landen voor 24 uur het werk neer om de Ierse prijsvechter te dwingen om te onderhandelen over betere arbeidsvoorwaarden. Voornamelijk willen zij onder het Ierse arbeidsrecht uit, waar de piloten onder vallen. Het Ierse arbeidsrecht biedt veel minder bescherming voor de vliegers dan het arbeidsrecht uit andere Europese landen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close