fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL Nieuws

Ryanair-vluchten toch de lucht in ondanks staking

Ondanks de staking bij de Nederlandse Ryanair-piloten, vertrekken toch alle vluchten van en naar de Nederlanse luchthavens Schiphol en Eindhoven Airport, zo meldt Ryanair.

Vliegen
In een statement op Twitter laat de Ierse prijsvechter weten dat de maatschappij vandaag gewoon zal vliegen van en naar de Nederlandse luchthavens. Dit komt omdat de airline zogehete ‘stakingsbrekers’ heeft ingezet. In dit geval zijn dat Belgische freelance-piloten die de vluchten overnemen van de Nederlandse Ryanair-piloten die vandaag staken.

Staking
De rechter heeft gisteren naar aanleiding van een kort geding tegen de VNV, aangespannen door Ryanair, de pilotenvakbond gelijk gegeven en daarmee het groene licht gegeven om vandaag de aangekondigde staking daadwerkelijk uit te voeren. De rechtbank in Haarlem oordeelde dat “Ryanair niet aannemelijk heeft gemaakt dat er maatschappelijke ontwrichting ontstaat. Ryanair treedt niet op in andere landen, en laat niet inzien waarom specifiek in weekenden niet gestaakt mag worden.”

Europa
Omdat de aangekondigde werkonderbreking vandaag doorgaat is Nederland het vijfde land waar Ryanair-piloten het werk neerleggen. Eerder kondigden Belgische, Zweedse en Ierse piloten een staking aan en gisteren ook de Duitse piloten. De stakingen dienen er voor om het Ryanair-management duidelijk te maken dat “je zo niet kunt omgaan met je personeel.” In totaal worden er ongeveer 55.000 reizigers getroffen door de stakingen in Europa.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button