fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsTravel

Wegdromen van Chili | Video

Onlangs werd Chili door Lonely Planet uitgeroepen tot het vakantieland van 2018. Reden genoeg om de schijnwerpers op dit prachtige land te richten!

Chili voor beginners

Chili is gelegen in Zuid-Amerika en grenst aan Peru, Bolivia en Argentinië. Door Chili’s enorme lengte kent het land meerdere klimaten. Zo liggen de temperaturen in de hoofdstad van Chili, Santiago, ’s zomers rond de 35 graden. Terwijl de temperaturen in het zuiden beduidend lager liggen daar kan het in sommige gebieden zelfs flink vriezen.

Hoewel Chili 18 keer zo groot is als Nederland, telt Chili ‘slechts’ evenveel inwoners als Nederland. Een derde van alle inwoners woont in Santiago. De helft van de Chileense bevolking heeft bovendien Europese roots. Het land behoorde namelijk lange tijd tot het Spaanse Rijk. Hierdoor is Spaans ook de moedertaal in het land.

Santiago

Santiago de Chile is de hoofdstad van Chili en is met ruim vijf miljoen inwoners de op vier na grootste stad van Zuid-Amerika. De miljoenenstad ligt in een vallei en is omgeven door hoge bergtoppen. In de hoofdstad schuilen vele bezienswaardigheden, waaronder het presidentieel paleis, La Moneda (foto). Het betekenisvolle paleis was in 1973 het middelpunt van een gewelddadige staatsgreep. Destijds werd een groot deel van het gebouw verwoest. Tegenwoordig is de Chileense regering in het paleis gehuisvest. Voor het paleis kun je het wisselen van de wacht bekijken of deelnemen aan een van de imposante rondleidingen.

©Wiki Commons Kyle Simourd – Moneda Palace

In het midden van de drukke stad staat een heuvel van 70 meter die zich voordoet als het stadspark van Santiago. Rondom de heuvel zijn diverse fonteinen en twee kleine kastelen te vinden. Een daarvan is het 460 jaar oude Hidalgo kasteel (foto). Daarnaast is de heuvel uitgerust met een panorama terrace, vanaf hier zijn grote delen van de stad te fotograferen.

©Wiki Commons Cerro Santa Lucia -Littletroll

Diversiteit in landschap

Het land Chili meet van noord naar zuid zo’n 4300 kilometers en heeft mede hierdoor veel diversiteit in het landschap. Zo vind je in het noorden de Atacama-Woestijn, ook wel bekend als de droogste woestijn ter wereld. De woestijn is zo droog dat op sommige plekken nog nooit een druppel water is gevallen! In het desolate gebied is de sterrenhemel zuiver door afwezigheid van kunstmatige lichtbronnen. Dit maakt de woestijn de perfecte plek om sterren te spotten. Velen gingen u hierin al voor, waaronder de NASA.

©Wiki Commons LucaG – Atacama Desert

Aan de andere kant van Chili ligt het einde van de wereld, genaamd Vuurland. Het geïsoleerde archipel is verdeeld tussen Argentinië en Chili. De eerste bezoeker van dit gebied was een ontdekkingsreiziger die in 1520 voet aan wal zette. Nu, vijf eeuwen later, wordt het gebied door haar zuidelijke ligging nog steeds bezocht. Vuurland geldt namelijk ook als toegangspoort tot Antarctica. Daarnaast trekt vuurland veel avonturieren door haar prachtig ongerepte natuur met enorme fjorden en gletsjers.

©Wiki Commons Geo Swan-
Beagle Channel

Grootste Zwembad ter wereld

In Algarrobo, ten westen van Santiago, ligt ’s werelds grootste zwembad. Het bad, wat onderdeel is van het San Alfonso del Mar-resort, is gevuld met ruim 250 miljoen liter zeewater en heeft een oppervlakte ter grootte van bijna 9 voetbalvelden! Bovendien is het op sommige plekken zelfs tot 35 meter diep, mede hierdoor wist het zwembad met speels gemak een plaatsje te veroveren in het befaamde World Guinness Book of Records. Dit allemaal mocht wel wat gekost hebben. Het in 2006 voltooide zwembad kostte maar liefst twee miljard dollar om aan te leggen en brengt jaarlijks nog eens 4 miljoen dollar onderhoudskosten met zich mee.

©Wiki Commons Coolcaesar-San Alfonso del Mar

 

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu slechts €89,95. Het model is weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button