AirlinesNieuwsProfessional

Wereldwijd meer passagiers vervoerd in juni

In de maand juni reisden wereldwijd meer reizigers met een vliegtuig dan in dezelfde maand het jaar daarvoor, zo meldt de International Air Transport Association (IATA).

Meer
In de maand juni reisden, gemeten in het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers, 7,8 procent meer mensen met het vliegtuig dan in juni vorig jaar. Met de groei van 7,8 procent steeg ook de bezettingsgraad op vluchten met 1 procentpunt. De bezettingsgraad komt daarmee op 82,8 procent te staan.

Kosten
Volgens Alexandre de Juniac, hoofd van IATA, is de stijgende vraag te verklaren door de goede economie en het vertrouwen van de zakenwereld. Voor het derde kwartaal van dit jaar voorziet hij een minder grote stijging in de vraag wegens de stijgende kosten. Vooral de brandstofprijzen stijgen, waardoor er minder lagere tarieven voor tickets aangeboden kunnen worden. Ook het vooruitzicht van een ‘globale handelsoorlog’ kan de vraag naar vliegreizen negatief beïnvloeden, aldus Juniac.

Europa
In vergelijking met de maand mei namen iets meer mensen in Europa het vliegtuig. Ten opzichte van de meimaand namen 0,1 procent meer reizigers het vliegtuig in Europa. Dat komt neer op 26,6 procent van de wereldwijde vliegers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close