fbpx
IncidentenNieuwsSchiphol Airport

China Eastern A330 landt met remprobleem op Schiphol

Een Airbus A330-200 van China Eastern is vrijdag op Schiphol geland met een remprobleem, meldt The Aviation Herald. Het vliegtuig met registratie B-5926 was afkomstig als vlucht MU771 uit Shanghai.

Polderbaan
De Airbus landde op de Polderbaan. Tijdens het uitrollen bleek dat de remdruk was weggevallen door een vermoedelijk hydraulisch lek. De verkeerstoren werd daarop door de crew geïnformeerd en gevraagd op de baan te mogen stoppen. Andere vliegtuigen, die op het punt stonden om te landen op de Polderbaan zijn uitgeweken naar de Buitenveldertbaan, zo blijkt uit informatie van Flightradar24.

Lekkage
Uiteindelijk kwam het China Eastern-vliegtuig volledig tot stilstand op de baan, waarna hulpdiensten zich naar de Airbus begaven. De piloten schakelden de motoren met toestemming van de verkeerstoren volledig uit, zodat de hulpdiensten een snelle inspectie konden uitvoeren. Er werden geen lekkages geconstateerd, ook op de landingsbaan zijn geen sporen van gelekte hydraulische vloeistof aangetroffen.

Gesleept
Met een sleepwagen is het vliegtuig naar het platform gesleept. Het toestel staat sinds het incident nog steeds aan de grond op Schiphol.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button