IncidentenNieuwsOpmerkelijk

Gekaapt vliegtuig Horizon Air stort neer

Op de luchthaven van Seattle-Tacoma is een toestel van de maatschappij Horizon Air gekaapt. Een vliegtuigmonteur van de dochtermaatschappij van Alaska Air ging er met de lege Bombardier Q400 vandoor.

Loopings
Het toestel (registratie N449QX), dat een capaciteit heeft voor 76 passagiers, stortte even later neer op een eiland. Voor de crash probeerde de monteur een aantal loopings te maken met het passagiersvliegtuig. Dat ging uiteindelijk mis.

Zelfmoord
Behalve de 29-jarige medewerker was er niemand aan boord. Hij kwam om het leven, verder raakte op de grond niemand gewond. De man wilde volgens de politie zelfmoord plegen. Hij zou tegen de luchtverkeersleiding hebben aangegeven dat hij “een gebroken man” was. Terrorisme wordt door de politie uitgesloten.

Achtervolgd
Twee F15′s van de Air National Guard achtervolgden het vliegtuig om te voorkomen dat de piloot in de buurt kwam van belangrijke plaatsen. Het vliegverkeer op Seattle-Tacoma heeft korte tijd stilgelegen, nadat het vliegtuig zonder toestemming was opgestegen.

Hulpdiensten zijn inmiddels onderweg na het eiland. Ze maken gebruik van veerboten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close