IncidentenNieuws

Eén overlevende bij vliegtuigcrash Indonesië

Bij een vliegtuigcrash in Indonesië zijn acht mensen om het leven gekomen. Een jongen van twaalf heeft het ongeluk als enige overleefd. Dat melden verschillende Indonesische media.

Crash
Het gaat om een Pilatus Porter van de maatschappij PT Martha Buana Abadi. Het toestel vertrok om 13.42 (lokale tijd) vanaf Tanah Merah Airport en moest om 14.20 aankomen op Oksibil Airport. Kort na vertrek verloor de piloot van het vliegtuig zaterdagmiddag radiocontact met de luchtverkeersleiding. Het toestel stortte neer in een dichtbebost gebied in Papoea, een provincie in het oosten van Indonesië.

Reddingsmissie
Aan boord van het vliegtuig zaten zeven passagiers en twee bemanningsleden. Het duurde acht uur voordat reddingswerkers de plaats van de crash bereikten. Er moest twee uur worden gereden en zes uur worden gelopen. Het jongetje dat als enige gered kon worden, is naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe zwaar zijn verwondingen zijn.

PC-6
Pilatus begon in 1959 met de bouw van de Pilatus Porter PC-6. Vorig jaar kondigde de maatschappij aan te stoppen met de productie van het type in 2019.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button