IncidentenNieuws

FBI neemt onderzoek gecrasht toestel Horizon Air over

De FBI heeft het onderzoek naar de crash van het gestolen Horizon Air-vliegtuig overgenomen, zo meldt Flightglobal. Een grondmedewerker wist het vliegtuig de lucht in te krijgen om even later een eind aan zijn leven te maken door het toestel te laten crashen.

Brevet
Op de luchthaven van Seattle-Tacoma werd zaterdag een Bombardier Q400 gestolen door een vliegtuigmonteur van de dochtermaatschappij van Alaska Airlines. De 29-jarige man Richard Russell had geen vliegbrevet. Het is nog niet bekend hoe hij het vliegtuig de lucht in heeft kunnen krijgen.

FBI
Autoriteiten denken niet dat er nog iemand anders in het vliegtuig zat of dat er meer gewonden zijn, maar het onderzoek is nog steeds bezig. “We onderzoeken het voorval grondig. Ik heb veel personeel staan bij de plaats van de crash. Op dit moment geloven we dat hij de enige inzittende van het vliegtuig was”, aldus Jay Tabb, special agent bij de FBI.

Bakkerij
De identiteit van de man werd bekendgemaakt door zijn familie. Zij vinden het nieuws hartverscheurend en noemen hem een warme en trouwe echtgenoot, liefhebbende zoon en goede vriend. Voordat Russell bij Horizon Air ging werken had hij drie jaar een bakkerij met zijn vrouw.

Avontuurlijk
Hij was avontuurlijk ingesteld en op internet schreef hij dat zijn baan bij Alaska Airlines hem in de gelegenheid stelt te vliegen in zijn vrije tijd. Via social media plaatste hij samen met zijn vrouw veel reisfoto’s. Op zijn Soundcloud-pagina publiceerde hij interviews met andere grondwerkers over de vraag: ‘Wat was je best reiservaring, gebruikmakend van de vliegvoordelen?’

Gebroken
Tegen de luchtverkeersleiding zou Russell hebben gezegd dat hij ‘een gebroken man’ was. Twee F15′s van de Air National Guard achtervolgden het vliegtuig om te voorkomen dat de piloot in de buurt kwam van belangrijke plaatsen. Het vliegverkeer op Seattle-Tacoma heeft korte tijd stilgelegen, nadat het vliegtuig zonder toestemming was opgestegen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button