AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

Turkish Airlines aast op groot belang in Istanbul Sabiha

Turkish Airlines is van plan een groot aandeel te nemen in de tweede luchthaven van Istanbul, Sabiha Gokcen International, ook wel ISG genoemd. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden dichtbij de gesprekken.

Bod
Het zou gaan om 80 procent van de aandelen in Sabiha. Hiervoor is door de maatschappij een bod gedaan van circa 750 miljoen euro. Sabiha is de thuishaven van prijsvechter Pegasus Airlines. Ook Turkish Airlines heeft een hub op het vliegveld.

Overname
Als de deal doorgaat worden de aandelen overgenomen van Malaysia Airports Holdings. Het bedrijf nam in 2007 als onderdeel van een consortium een aandeel in ISG. In 2013 werd het aandeel vergroot tot 60 procent en in 2014 kwam de resterende 40 procent in handen van Malaysia Airports. De afstoot van 80 procent zou een wijziging in de strategie van het bedrijf betekenen.

Turkish Airlines was net als Malaysia Airports niet bereikbaar voor commentaar.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button