Naast het nieuwsRuimtevaart

Tweede poging lancering zonverkenner NASA succesvol

NASA heeft zondagochtend om 9.31 (Nederlandse tijd) de Parker Solar Probe gelanceerd, die de zon moet gaan verkennen. Gisteren werd de lancering afgeblazen vanwege een technische defect.

Doel
Het hoofddoel van de ruimtesonde is het verzamelen van informatie over de zonnewind: geladen deeltjes die de ruimte in worden gezonden door de zon. De gegevens hiervan haalt de sonde uit de atmosfeer van de zon.

Missie
De missie duurt zeven jaar en de zonde vliegt zeven keer voorbij de zon, tot op een afstand van 6,1 miljoen kilometer. De zwaartekracht van Venus wordt gebruikt om beter in de baan om de zon te komen. Op de video is te zien hoe de Solar Probe wordt gelanceerd.

Lancering
De lancering lijkt tot nu toe goed te verlopen. Later deze ochtend liet NASA via Twitter weten dat het ruimtevaartuig succesvol is gescheiden en dat de zonnepanelen zijn uitgeklapt.

Zon
Op onderstaande video legt NASA uit hoe de ruimtesonde bij de zon komt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close