fbpx
Naast het nieuwsRuimtevaart

Tweede poging lancering zonverkenner NASA succesvol

NASA heeft zondagochtend om 9.31 (Nederlandse tijd) de Parker Solar Probe gelanceerd, die de zon moet gaan verkennen. Gisteren werd de lancering afgeblazen vanwege een technische defect.

Doel
Het hoofddoel van de ruimtesonde is het verzamelen van informatie over de zonnewind: geladen deeltjes die de ruimte in worden gezonden door de zon. De gegevens hiervan haalt de sonde uit de atmosfeer van de zon.

Missie
De missie duurt zeven jaar en de zonde vliegt zeven keer voorbij de zon, tot op een afstand van 6,1 miljoen kilometer. De zwaartekracht van Venus wordt gebruikt om beter in de baan om de zon te komen. Op de video is te zien hoe de Solar Probe wordt gelanceerd.

Lancering
De lancering lijkt tot nu toe goed te verlopen. Later deze ochtend liet NASA via Twitter weten dat het ruimtevaartuig succesvol is gescheiden en dat de zonnepanelen zijn uitgeklapt.

Zon
Op onderstaande video legt NASA uit hoe de ruimtesonde bij de zon komt.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button