fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessional

‘Bemiddelaar begint gesprekken Ryanair en piloten’

Bemiddelaar Kieran Mulvey begint vandaag aan zijn gesprekken met Ryanair en de Ierse piloten van de maatschappij, verenigd in Ialpa. Dat schrijft de Irish Times.

Stakingen
De Ierse krant stelt op basis van bronnen dat de eerste inzet zal zijn om de stakingen een halt toe te roepen en het dreigende banenverlies in Ierland van tafel te krijgen.

Arbeidsvoorwaarden
De Ierse vliegers hebben inmiddels al vijf keer het werk neergelegd omdat zij niet tot overeenstemming kunnen komen met Ryanair over arbeidsvoorwaarden. De maatschappij dreigde op haar beurt om banen weg te halen uit Ierland en die te verplaatsen naar elders.

Halfjaarcijfers
Het zou gaan om zo’’n driehonderd arbeidsplaatsen die in het komend winterseizoen al worden overgeheveld. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers dreigde topman Michael O’Leary hiermee, daags erna werden de plannen ertoe goedgekeurd. De piloten hadden bij monde van het overkoepelend orgaan FORSA diezelfde week al gepleit een bemiddelaar aan te stellen in het conflict.

Reizigers
Volgens de vakorganisatie wilde Ryanair daar toen nog niet aan. Een week later kwam de Ierse prijsvechter zelf alsnog met dit ‘idee’ naar buiten. Ryanair ligt niet alleen overhoop met zijn Ierse vliegers; ook in Duitsland, België,. Zweden en Nederland zijn geschillen met de piloten die tot acties hebben geleid. Vele tienduizenden reizigers hebben hun plannen daardoor moeten wijzigen of in het water zien vallen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button