AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessional

‘Bijna kwart vloot Air India staat aan de grond’

‘Bijna een kwart van de Air India-vloot staat aan de grond’, zo meldt the Times of India op basis van een brief van de Indian Commercial Pilots’ Association (ICPA).

Grond
“Bijna 23 procent van de Air India-vloot staat aan de grond door een gebrek aan reserveonderdelen. Een aantal vliegtuigen met een cataloguswaarde van zo’n 3,6 miljard dollar (3,16 miljard euro) staat nietsdoend in de hangaar. Een significant aantal vluchten wordt op dagelijkse basis geschrapt of op een ander moment uitgevoerd”, aldus de pilotenvakbond ICPA.

‘Hopeloos’
“De hele situatie is hopeloos”, zo zeggen verschillende piloten van Air India. “Van de twintig A321-vliegtuigen zijn er maar 12 die operationeel inzetbaar zijn. Van de 22 Airbus A319’s zijn er vier niet inzetbaar, van de vijftien Boeing 777-s staan er vijf in de hangaar en de 26 Boeing 787’s staan er twee aan de grond.”

Management
De informatie kwam bij de krant terecht doordat de piloten een brief, gericht aan het management van Air India, doorstuurden naar de krant. Ze hopen zo aandacht te krijgen voor de situatie bij de airline en dat het management prioriteiten gaat stellen om de maatschappij weer rendabel te laten functioneren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button