AirlinesNieuwsProfessional

Duits cabinepersoneel onderhandelt woensdag met Ryanair

De Duitse vakbond voor het cabinepersoneel van Ryanair, Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft (ver.di), start woensdag met onderhandelingen tussen hen en de Ierse prijsvechter, zo melden verschillende Duitse media.

Inkomen
De onderhandelingen zullen vanaf woensdag gaan om een ‘behoorlijk loon’ voor de cabin crew. Op hetzelfde moment zal Ufo, een andere vakbond die cabinepersoneel in Duitsland van Ryanair vertegenwoordigd, met de low cost-maatschappij onderhandelen. Ufo is niet erkend door Ryanair.

Ver.di
De Duitse vakbond ver.di vertegenwoordigt rond de duizend cabinemedewerkers. Los van de loonsverhoging willen zij ook meer sociale zekerheid en onder het Duitse- in plaats  van Ierse arbeidsrecht vallen.

Erkenning
Na vele onderhandelingen zijn Ryanair en ver.di in juli tot een samenwerking gekomen waarbij de vakbond alle, in Duitsland gestationeerde, Ryanair-cabinemedewerkers zal vertegenwoordigen. Het is de derde cabinevakbond die door Ryanair wordt erkend, eerder erkende de maatschappij al de Italiaanse en Engelse vakbond.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button