fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessional

Mogelijk nieuwe stakingen piloten Air France in september

De piloten van Air France zouden mogelijk in september opnieuw gaan staken, zo melden verschillende Franse media naar aanleiding van een uitspraak van de voorzitter van de Franse pilotenvakbond SNPL.

Vijftien
De pilotenvakbondĀ Syndicat national des pilotes de ligne (SNPL) geeft aan niet lang te willen wachten op een nieuwe topman- of vrouw bij Air France-KLM. De voorzitter van SNPL, Phillipe Evain, beloofde afgelopen zondag: “vijftien dagen staking” als het nieuwe management van de luchtvaartmaatschappij weigert de onderhandelingen over de lonen in september te hervatten. Pas als er een nieuwe bestuursvoorzitter aangesteld is bij de Franse luchtvaartmaatschappij zouden de salarisonderhandelingen verder gezet kunnen worden.

Stakingen
Eerder dit jaar voerde de piloten van Air France alĀ  verschillende stakingen uit, uit onvrede over hun salaris en arbeidsvoorwaarden. In totaal legden zij 12 dagen het werk neer, wat Air France-KLM zo’n 260 miljoen euro heeft gekost, dat bleek uit de kwartaalcijfers van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie.

Kandidaat
Nadat in de afgelopen weken al verschillende namen genoemd werden om Jean-Marc Janaillac als bestuursvoorzitter bij Air France-KLM te vervangen, wordt nu Ben Smith genoemd, de huidig operationeel directeur bij Air Canada. Of hij de positie ook daadwerkelijk zal bekleden is op dit moment nog niet duidelijk.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button