Historische luchtvaartIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

Vintage vliegtuig stort neer tijdens vliegshow

Een de Havilland Dragon Rapide, stortte neer tijdens de Abbotsford International Airshow in Canada. De vijf inzittenden raakten gewond en werden meteen naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht.

Crash
Tijdens de vliegshow stortte afgelopen zaterdag een de Havilland Dragon Rapide, een vliegtuig uit de jaren ’30, neer waarbij de vijf inzittenden gewond raakte. Een persoon werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, een andere passagier had zware verwondingen en de drie andere inzittenden kwamen er met niet-levensbedreigende verwondingen vanaf.

Museum
Het toestel kwam van de Historic Flight Foundation, waarvan de oprichter een van de inzittenden was. Het vliegtuig stortte om half 17:30 uur lokale tijd neer op de luchthaven van Abbotsford, 67 kilometer ten oosten van Vancouver. De oorzaak van de crash is nog niet bekend, maar de transportveiligheidsraad onderzoekt het voorval.

Rapide
De de Havilland Dragon Rapide maakte de eerste vlucht op 17 april 1934. Het vliegtuig heeft een lengte van 10 meter en kan een afstand van 920 kilometer afleggen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button