Editors choiceFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuws

Eerste A350 voor KLM komt jaartje later

KLM verwacht in 2021 de eerste A350-900 te ontvangen. Dat is een jaartje later dan eerder gecommuniceerd, zo bevestigt een woordvoerder desgevraagd aan Up in The Sky.

Air France-KLM
Moederbedrijf Air France-KLM tekende in juni 2013 voor 25 A350-900 XWB’s bij Airbus en nam een optie op nog eens 25 toestellen van dit type.

KLM
Van de totale bestelling zijn zeven A350’s bestemd voor KLM. Dat is nog steeds het geval, aldus de woordvoerder van de maatschappij. Eerder werd gezegd dat de toestellen zouden worden afgeleverd tussen 2020 en 2022, de eerste in het eerste kwartaal van 2020.

Boeing 747
“Nu is duidelijk geworden dat we het eerste toestel in 2021 verwachten”, zegt de KLM-woordvoerder. Dat hangt samen met de uitfasering van de Boeing 747. Daarvoor was de planning in eerste instantie dat het laatste toestel in 2020 uit de KLM-vloot zou gaan, dat is opgeschoven naar 2021.

Vloot
“Het was al duidelijk dat de Boeing 747 uitgefaseerd zou worden”, aldus de woordvoerder. “Later bleek dat een aantal toestellen langer in de vloot zouden blijven dan oorspronkelijk gepland. We kijken steeds naar de ontwikkeling van de vloot en dat blijft een dynamisch proces.”

Combi’s
Begin dit jaar werd bekend dat KLM de Boeing 747 een jaartje langer in dienst zou houden. In principe gaat de laatste er na de zomer van 2021 uit, dat is waarschijnlijk de PH-BFY. KLM nam in januari 2016 afscheid van de eerste twee 747’s. Toen had de maatschappij nog 22 Boeing 747-400’s in dienst; zeven met alleen ruimte voor passagiers en vijftien combi’s, met ruimte voor passagiers en vracht.

Tags

Eva Schouten

Senior editor. Eva is financieel-economisch journalist met een bijzondere belangstelling voor de luchtvaartsector. Behalve voor Up in the Sky, werkt Eva als freelancer voor het Algemeen Dagblad en andere kranten van De Persgroep.

Gerelateerde artikelen

Back to top button