NieuwsNL nieuwsProfessional

Lagere CO2-uitstoot Nederland; hogere uitstoot luchtvaart

In het tweede kwartaal van dit jaar is de CO2-uitstoot in Nederland afgenomen, maar in de transportsector gestegen, waarvan de uitstoot van de luchtvaart het sterkst toenam, zo meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

Luchtvaart
De gehele CO2-uitstoot van de Nederlandse transportsector steeg in het tweede kwartaal van dit jaar met 1,2 procent, zo blijkt uit de cijfers van het CBS. “De transportsector was in het tweede kwartaal goed voor bijna 16 procent van de totale uitstoot. Met ruim 3 procent nam de uitstoot van de luchtvaart het sterkst toe binnen de transportsector. Dit komt grotendeels door meer vliegbewegingen”, zo staat in de CBS-publicatie te lezen.

Daling
Over het hele spectrum genomen was de CO2-uitstoot 3,8 procent lager dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Vooral het zachte weer, in de maanden april en mei, zorgde ervoor dat er minder gas verstookt werd voor verwarming van huizen en bedrijven. Hierdoor was de CO2-uitstoot van huishoudens ruim 6 procent lager dan in vergelijking met de uitstoot van het tweede kwartaal vorig jaar.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button