General aviationIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessional

Piloot vliegt Cessna in eigen huis om zijn vrouw te doden

Een Amerikaanse piloot, Duane Youd, probeerde zijn vrouw te doden door een Cessna 525 CitationJet in zijn eigen huis te vliegen, zo melden verschillende Amerikaanse media. Hijzelf kwam om bij de crash.

Mishandeling
De 47-jarige piloot werd zondagavond gearresteerd omdat hij zijn vrouw tijdens een ruzie mishandeld zou hebben. Enkele uren later kwam hij weer op vrije voeten door borg te hebben betaald, en werd met een politieagent terug naar huis gebracht. Daar pakte hij zijn spullen en truck en vertrok.

Crash
Op maandagochtend om half 3 ‘s ochtends lokale tijd boorde hij de Cessna 525 in zijn eigen huis, in het stadje Payson in de staat Utah, om vermoedelijk zijn vrouw te doden, aldus de politie. Hij tikte een schuurtje aan toen hij rechtstreeks van het Spanish Fork Airport naar zijn huis vloog, waardoor het vliegtuig laag tegen het huis knalde. De politie weet niet of hij probeerde het vliegtuig hoger in het huis te boren, maar als dat was gebeurd hadden zijn vrouw en een aanwezig kind het waarschijnlijk niet overleefd.

Tweede
Het was de tweede keer dat Youd gearresteerd werd omdat hij zijn vrouw mishandelde. Het vliegtuig waarmee hij tegen zijn huis vloog was van een bedrijf waar Youd werkzaam was. In onderstaande beelden van de Associated Press is de aangerichte schade te zien.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/