NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Bijna 1000 vliegbewegingen minder in juli op Schiphol

In juli heeft Schiphol 45.550 vliegbewegingen genoteerd, 946 minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Vooral het aantal vrachtvluchten nam significant af, zo blijkt uit de maandcijfers van de Amsterdamse luchthaven.

Vliegbewegingen
Waar er vorig jaar nog 46.496 vliegbewegingen in juli werden genoteerd, zijn dat er dit jaar 946 minder, namelijk 45.550, oftewel een daling van 2 procent. Het aantal vrachtvluchten nam significant af, namelijk 13,6 procent, waarmee het aantal vrachtvluchten afgelopen maand op 1.316 komt te liggen.

General Aviation
Met de 1.724 General Aviation-vluchten meegerekend, een stijging van 10 procent in vergelijking met juli vorig jaar, komt het totale aantal vliegbewegingen op Schiphol op 47.274 te liggen, een daling van 1,6 procent ten opzichte van vorig jaar juli.

Passagiers
In juli reisden er 6.772.947 mensen via Schiphol. Dat is een fractionele stijging van 0,5 procent ten opzichte van juli vorig jaar. Het aantal mensen dat een directe vlucht namen steeg ten opzichte van vorig jaar met 1,1 procent. Opvallend is ook de afname van 1,4 procent, naar net geen 4,8 miljoen, in het aantal reizigers op vluchten binnen Europa.

Vracht
Het aantal ton vervoerde vracht nam 3 procent af ten opzichte van juli vorig jaar naar 144.359 ton. Het aantal ton vervoerde post daalde zelfs met 25,2 procent naar 1.642 ton.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button