fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessional

Bijna-botsing tussen busje en opstijgende E145 | Video

Op het Amerikaanse vliegveld Springfield-Branson National Airport, miste een opstijgende Embraer E145 een overstekend busje op een haar na, zo meldt de Daily Mail.

Barbecue
De bestuurder van het busje reed op 27 juni, samen met nog twee anderen, naar een barbecue van het werk. Omdat deze bijna afgelopen was wilde ze op het laatste moment alsnog eten halen voor henzelf en hun collega’s die niet bij de barbecue aanwezig konden zijn. De impulsieve actie had desastreuze gevolgen kunnen hebben voor hen én de 57 inzittenden van de opstijgende Embraer E145, zoals in onderstaande video te zien is.

Vlucht
De bijna-botsing op het Springfield-Branson National Airport in Springfield in de Amerikaanse staat Missouri, had grote fout kunnen aflopen voor de 57 passagiers die met vlucht ENY3660 uitgevoerd door Envoy Air voor American Airlines naar Chicago vlogen. Gelukkig liep het incident met een sisser af.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button