Historische luchtvaartIncidentenNieuwsProfessional

‘Groningse’ DC-3 wijkt uit in Zweden door brandmelding

De DC-3 Dakota met de naam Daisy die op het Groningen Airport Eelde een paar weken moest blijven staan door een kapotte motor, is op de terugweg naar Zweden uitgeweken door een brandmelding in de motor, zo meldt de Zweedse website linkopingnews.

Brandmelding
Het 75 jaar oude toestel maakte een voorzorgslanding in Norrköping, omdat het in de lucht een brandmelding gaf. Het interne blussysteem bluste de brand, maar de piloot zette uit voorzorg het vliegtuig neer op het vliegveld van Norrköping, in plaats van de eindbestemming Västerås.

Landing
De DC-3 landde dinsdag om 18:03 uur lokale tijd met één werkende motor op het vliegveld van Norrköping. Toen was het vuur door het interne blussysteem al gedoofd. Alle vijf de inzittenden konden veilig het vliegtuig verlaten.

Daisy
De Dakota met de naam Daisy is 75 jaar geleden gebouwd in de Verenigde Staten en heeft meegevlogen in de landingen tijdens D-day op 6 juni 1944. Na de oorlog werd het toestel omgebouwd en gebruikt voor burgerluchtvaart. Nu wordt Daisy door de Flygande Veteraner uit Zweden onderhouden en mee de lucht in genomen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button