fbpx
AchtergrondAirlinesEditors choiceGeneral aviationIncidentenMilitairNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

Meer dan 2x zoveel doden door crashes dan in heel 2017

In de eerste 226 dagen van dit jaar zijn er meer dan dubbel zoveel mensen om het leven gekomen door een ongeval waarbij een vliegtuig betrokken was, dan in heel 2017. Dat blijkt uit cijfers van Aviation Safety Network en JACDEC die Up met elkaar heeft vergeleken.

Slachtoffers
In totaal vielen er dit jaar, tot en met dinsdag 14 augustus, 691 dodelijke slachtoffers bij een vliegtuigongeluk. Dit zijn alle ongevallen samengeteld in de wereldwijde luchtvaart. In het gehele vorige jaar verloren er in totaal 326 mensen het leven door vliegtuigcrashes, 365 minder dan dit jaar.

2018
Het grootste ongeval met een verkeersvliegtuig vond dit jaar plaats in Cuba toen een Boeing 737-200 van Cubana de Aviacion van bijna 39 jaar oud neerstortte en 112 dodelijke slachtoffers maakte. In 2018 vond het ongeval met de meeste dodelijke slachtoffers plaats 11 april in Algerije. Daar stortte een militair vliegtuig, een Ilyushin Il-76, neer waarbij alle 257 inzittenden om het leven kwamen.

2017
Het grootste ongeval met een verkeersvliegtuig van 2017 vond plaats in januari. Een Boeing 747-400F van Cargo-maatschappij ACT Airlines stortte neer in een woonwijk in Kirgizië. Daarbij kwamen de 4 inzittenden om het leven, alsook 35 mensen op de grond. In 2017 vond het ongeval met de meeste dodelijke slachtoffers plaats in Myanmar. Daar stortte een militair toestel, een Shaanxi Y-8F neer in zee waarbij 122 mensen om het leven kwamen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button