fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Air Belgium vliegt binnenkort naar 3 nieuwe bestemmingen

Air Belgium voegt tussen september en november drie nieuwe bestemmingen toe aan het netwerk. Dat zegt Niky Terzakis, de ceo van Air Belgium, tegen de Belgische krant Le Soir.

China
De nieuwe bestemmingen bevinden zich in China, het land waar Air Belgium nu al drie keer per week vanuit Charleroi naartoe vliegt. Meer specifiek naar Hongkong, de speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China. De nieuwe bestemmingen zullen de steden Zhengzhou, Wuhan en Taiyuan worden, aldus Terzakis.

Vaker
Het plan om vaker naar Hongkong te vliegen wordt in de ijskast gezet omdat er teveel capaciteit is in vergelijking met de vraag. Wel denkt Terzakis eraan om naar andere steden in Azië te vliegen. De maatschappij zou vier tot zes nieuwe bestemmingen overwegen, waaronder Tokio en Cebu in de Filipijnen. In de komende maanden bekijkt de airline of het via de hub in Hongkong een connectie kan maken naar ­Seoel, zo vertelt Terzakis tegen Le Soir.

Amerika
Ook zou Air Belgium dit jaar nog chartervluchten willen uitvoeren tussen België en Amerika, dat blijkt uit een aanvraag voor een vergunning voor buitenlandse luchtvaartmaatschappijen aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĂ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button