fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Air France-KLM benoemt Canadees Smith tot hoogste baas

De Canadees Benjamin Smith wordt de nieuwe chief executive officer van Air France-KLM. Het board of directors van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep heeft donderdag besloten om Smith te benoemen.

Smith, nu nog de tweede man bij Air Canada, volgt de Fransman Jean-Marc Janaillac op. Janaillac stapte begin mei op. De Canadees Smith begint ergens tussen 1 en 30 september bij Air France-KLM. Tot die tijd blijft de board of directors actief. In dit driekoppige board zitten de ceo’s van Air France, KLM en een interim-directeur.

Buitenlands
Met de komst van Smith komt er voor het eerst sinds de fusie een ceo die niet Frans is. Voor Jean Marc Janaillac zwaaiden Alexandre de Juniac en Jean-Cyril Spinetta de scepter bij de groep.

Air France
De primaire taak van Smith wordt Air France weer op de rit krijgen. Ook moet de luchtvaartgroep een impuls krijgen. “De komst van Benjamin Smith is uitstekend nieuws voor de groep”, stelt Anne-Marie Couderc, die tijdelijk de positie van Janaillac waarneemt. Ze omschrijft Smith als een leider die Air Canada succesvol gemaakt heeft.

Luisteren
Smith op zijn beurt is verheugd over de kans. “Air France en KLM zijn maatschappijen die bekend staan om hun professionaliteit en hun toegewijde teams”, stelt hij. De nieuwe baas wil “luisteren naar alle stakeholders zodat we samen kunnen werken en kunnen winnen”.

Vertrouwen
KLM-ceo Pieter Elbers feliciteert zijn nieuwe collega met zijn promotie. “Ik feliciteer Ben Smith van harte en wens hem vanzelfsprekend veel succes.” Elbers noemt het “goed voor de groep” er nu een opvolger benoemd is. “Ik zie vol vertrouwen uit naar onze samenwerking en naar het gezamenlijk oppakken van de uitdagingen voor de AFKL groep in de toekomst.”

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button