Business jetsNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Eerste ACJ320neo rolt uit de fabriek

De eerste ACJ320neo van Airbus is uit de fabriek gerold. De nieuwe businessjet zal in de komende weken een eerste vlucht maken, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

ACJ320
De ACJ320neo businessjet kan in totaal 25 passagiers over een afstand van 11.100 kilometer vervoeren, wat gelijk staat aan 13 uur non-stop in de lucht. Het toestel wordt aangedreven door CFM International LEAP-1A motoren. In het laatste kwartaal van dit jaar zullen de eerste ACJ320neo’s geleverd worden. Zo zal Acropolis Aviation uit het Verenigd Koninkrijk er één ontvangen, net zoals het Zwitserse Comlux.

Interieur
Als het toestel aan Acropolis geleverd is wordt het doorgevlogen naar Basel in Zwisterland, waar het interieur gemonteerd wordt en de buitenkant in de kleuren van Acropolis worden geschilderd.

Bestellingen
In totaal zijn er van de ACJ320-familie negen bestellingen bij Airbus binnengekomen, waarvan drie ACJ319neo’s en zes ACJ320neo’s. De cabine van de ACJ320neo heeft drie keer meer ruimte in de cabine dan vergelijkbare businessjets.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button