Editors choiceNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Europese luchthavens breken records door vakantiedrukte

De vier grootste Europese luchthavens hebben in de afgelopen maand juli verschillende records verbroken. Zo zag Heathrow bijvoorbeeld nog nooit zoveel reizigers op één dag, dat blijkt uit de vervoerscijfers van de vier luchthavens.

Heahtrow
Op de Britse luchthaven Londen Heathrow Airport passeerden in juli 7,8 miljoen reizigers, een stijging van 3,7 procent ten opzichte van juli vorig jaar. Het is de 21e maand op rij dat Heathrow het passagiersrecord verbreekt. Het aantal vliegbewegingen nam met 0,2 procent af naar 41.772 bewegingen en ook het aantal ton vervoerde vracht nam met 2,3 procent af naar ruim 140.241 ton.

Geschiedenis
Heathrow beleefde de drukste dag van dit jaar, én uit de geschiedenis van de luchthaven, op zondag 29 juli. Toen reisden er in totaal bijna 262.000 reizigers via de Londense luchthaven. In de gehele maand juli waren er 19 dagen waarop het vliegveld meer dan een kwart miljoen reizigers ontving.

Parijs
De luchthavens Charles de Gaulle en Orly in Parijs ontvingen afgelopen maand gezamenlijk bijna 10,4 miljoen passagiers. Via Charles de Gaulle reisden er 7,15 miljoen mensen, een stijging van 4,2 procent ten opzichte van juli vorig jaar. Orly zag 3,24 miljoen reizigers passeren, een stijging van 2,6 procent. Op beide luchthavens nam het aantal vliegbewegingen toe naar in totaal 66.250 bewegingen, oftewel 2,2 procent meer vorig jaar juli.

Frankfurt
Op de luchthaven van Frankfurt passeerden voor de elfde maand op rij een recordaantal passagiers. Via het Duitse vliegveld reisden er in juli ongeveer 6,9 miljoen personen, bijna een half miljoen meer, oftewel een stijging van 7,5 procent, in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Ook het aantal vliegbewegingen steeg duidelijk met 7,3 procent naar 46.648 bewegingen in juli, 940 meer dan het oude record in mei.

Eerste
Ook op de luchthaven van Frankfurt waren de 29e juli de meeste reizigers te vinden, namelijk 230.000. Het was voor de Duitse luchthaven ook de eerste keer dat er iedere dag in juli meer dan 200.000 reizigers via het vliegveld vertrokken of aankwamen.

Schiphol
In juli reisden er 6.772.947 mensen via Schiphol. Dat is een fractionele stijging van 0,5 procent ten opzichte van juli vorig jaar. Het aantal mensen dat een directe vlucht nam steeg ten opzichte van vorig jaar met 1,1 procent. Opvallend is ook de afname van 1,4 procent, naar net geen 4,8 miljoen, in het aantal reizigers op vluchten binnen Europa.

Drukste
Schiphol beleefde, in vergelijking met Heathrow en Frankfurt, een dag later de drukste dag. Op maandag 30 juli reisden er ongeveer 233.000 reizigers via de Amsterdamse luchthaven naar hun eindbestemming.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button